WERKWEKEN EN ACTIVITEITEN

Leren doen we op het BNC in het klaslokaal, maar ook daarbuiten. Juist daar kan leren contextrijk zijn en… nog leuker!

Ieder leerjaar kent een eigen aanbod aan diverse leeractiviteiten. Een deel van het programma staat vast, een ander deel wisselt per jaar. Aangezien wij de culturele vorming van belang vinden, plannen wij voor de leerjaren 1, 2 en 3 een museumbezoek en een theaterbezoek als vast onderdeel van het programma. Ieder leerjaar kent een aanbod aan preventieve lessen over pesten, risico’s van alcohol en drugs en seksuele voorlichting. Deze voorlichtingen worden door externe professionals verzorgd.

Alle leerlingen gaan naar Artis en natuurlijk hebben wij schoolfeesten en een sportdag!

In samenwerking met de gemeente organiseren wij diverse voorlichtingen over thema’s als seksualiteit en genotsmiddelen.

Een school is onderdeel van haar omgeving, een leerling is dit ook. Om die omgeving beter te leren kennen is in leerjaar 2 en 3 de Maatschappelijke Stage op het BNC een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen hebben dan ook BNC uren.

Leerjaar 1

De leerlingen van leerjaar 1 starten het schooljaar met de werkweek naar Texel. Een gezellige, maar ook zeker leerzame activiteit. Na de drie dagen kennen de leerlingen elkaar en hun mentor.

Gedurende het jaar hebben de leerlingen theater en muziek activiteiten.

Leerjaar 2

Leerlingen van het 2e leerjaar gaan naar Axamer Lizum in Oostenrijk.
Alle leerlingen zullen les volgen in skiën​ of snowboarden. De leerlingen maken daarnaast opdrachten voor de vakken Duits en Aardrijkskunde.

Leerjaar 3

Leerjaar 3 gaat op survivalweek in de Belgische Ardennen. Hier zullen we onder andere grotten bezoeken, bergbeklimmen, tokkelen, mountainbiken en vlotten bouwen.  Daarnaast maken de leerlingen opdrachten voor de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde en Frans.

In leerjaar 3 is er voorlichting over vervolgonderwijs voor ouders en leerlingen.

En hebben de leerlingen 1 week een snuffelstage bij een bedrijf naar keuze.

Leerjaar 4

De werkweek van leerjaar 4 is een talenreis naar Londen. Hier brengen de leerlingen een bezoek aan het National Museum, the Big Ben en maken ze een boottocht op de Thames. De leerlingen maken in Londen opdrachten voor Engels, Nederlands en Maatschappijleer

Leerlingen met Biologie in hun examenpakket bezoeken Naturalis en Corpus. Leerlingen met Handvaardigheid of Tekenen bezoeken, als voorbereiding op hun examen, het Stedelijk Museum in Amsterdam.