Een dag op het BNC…

Een schooldag begint om 8.35 uur. De leerlingen komen per fiets of met de bus naar school en hebben in de ochtend nog even het dagrooster gecontroleerd op roosterwijzigingen.

Na drie lesuren van 45 minuten is er de eerste pauze. De meeste leerlingen blijven in deze pauze van 20 minuten op school en eet het meegenomen broodje op, of koopt een tosti of iets anders in de kantine. Anderen gaan naar het winkelcentrum om daar wat te kopen. In de pauze surveilleren teamleden.

Na de eerste pauze zijn er weer drie lesuren, met ook daarna een pauze van 20 minuten. Het zevende uur begint na de twee pauze en dan is het inmiddels 13.45 uur. De leerlingen van leerjaar 1 en 2 zijn op de meeste schooldagen om 14.30 uur klaar met de reguliere lessen. Daarna is er voor een deel van de leerlingen huiswerkbegeleiding of zijn er ondersteuningslessen. Een deel van het jaar zijn er in de middag verrijkingslessen.

Een dagje BNC is een dag met enkele uren en blokuren en klassen hebben (bijna – niet elke mentor werkt vijf dagen…) dagelijks les van hun mentor. Ons gebouw is compact en overzichtelijk, dus als een leerling een docent nodig heeft, is deze altijd te vinden!

Medeleerlingen en teamleden zorgen er voor dat iedere lesdag een prettige dag kan zijn: we helpen elkaar en hebben oog voor elkaar!