BNC lj 3/4 – 1,5 mtr afstand

Beste leerling, ouder(s)/verzorger(s),

 

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid bepaald dat leerlingen in het voortgezet onderwijs anderhalve meter afstand moeten houden. Deze maatregel gaat maandag in en heeft gevolgen voor de tentamens en toetsing, de pauzes en straks voor de lessen.

 

Er komt een maatregel bij, terwijl het handhaven van de mondkapjesplicht soms al een opgave is. Vanaf maandag zullen we hier weer streng op toezien: alle leerlingen (en medewerkers) houden zich aan de afspraken. We willen dat onze energie gaat zitten in het verzorgen van onderwijs en verwachten van leerlingen dat ze zich aan de afspraken houden. Bij binnenkomst dus nog steeds: mondkapje is en blijft op en handen worden gereinigd.

 

Tijdens de tentamenweek werken wij al met halve groepen. Om in het lokaal voldoende afstand tussen de leerlingen te kunnen realiseren, zijn in de lokalen plastic schermen opgehangen. In de pauzes moeten de leerlingen ook afstand houden en ik vraag hierbij de leerlingen om hier ook zelf aan te blijven denken.

 

Na de tentamenweek starten de lessen, maar in een andere vorm: we kunnen niet een hele klas op anderhalve meter in een lokaal krijgen. We draaien nu een test waarin leerlingen om de dag een schooldag en de andere dag­ thuiswerkdag hebben, waarbij de lessen online worden gevolgd. Maandag worden jullie hier verder over geïnformeerd. In de loop van de week volgt informatie over de manier waarop PTA-toetsen zullen worden afgenomen. De mondelingen zullen online gedaan worden, het sectorwerkstuk zal op school worden gepresenteerd en ouders kunnen online meekijken. De gymlessen vervallen.

 

Weer nieuwe maatregelen, weer nieuwe afspraken. Ik realiseer me dat het er voor leerlingen, ouders en verzorger en docenten niet leuker op wordt. Helaas is het niet anders en we houden het doel voor ogen: een diploma!

 

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Raymond Weijgertse

Directeur Bernard Nieuwentijt College Monnickendam